Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een in hart en nieren Peugeot liefhebber kocht in 1975 in Frankrijk het wrak van een Peugeot 402B uit 1936. De auto is eigenhandig geheel gerestaureerd en vervolgens is er ruim 20.000 km. probleemloos mee gereden.

Dit model, Peugeot 402 Grand Luxe Limousine, wordt algemeen beschouwd als de Franse versie van de Amerikaanse Chrysler Airflow. De ontwerper van deze gestroomlijnde Peugeot serie was Henri Thomas, die een totaal vernieuwend concept toonde. Zo zijn de koplampen met het bekende Franse gele licht ingebouwd achter de grille en is het chassis enigszins verlaagd zodat treeplanken achterwege konden blijven.

De eerste herkenbare aerodynamische stappen in de auto-industrie. Het openen van de voorramen was de meest eenvoudige vorm van airconditioning.

Peugeot reageerde met de presentatie van dit model op de komst van de Citroën Traction Avant. Een keiharde concurrentiestrijd tussen Armand Peugeot en André Citroën in het land van Jeanne d’Arc.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.