Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

David Dunbar Buick werd in 1854 geboren en met zijn Schotse ouders verhuisde op 2-jarige leeftijd naar Detroit (USA). Hij oogstte roem en vergaarde fortuin met de vinding om porcelein met gierijzer te verbinden (coaten). Dat leverde de witte badkuipen op die, totdat het gietijzer door kunststof werd vervangen, wereldwijd beroemd werden. Buick was tevens de uitvinder van de gazonsproeier.

Hij ruilde zijn sanitairbedrijf in voor een automobielbedrijf en richtte in 1903 de Buick Motor Company op dat uitgroeide tot een hoeksteen van het General Motor (GM) concern. Buick bouwde ook sport- en renwagens. In het begin van de 20e eeuw waren straatraces over zand- en grintwegen in Amerika uiterst populair.

Een Nederlandse collectioneur vond en kocht in Amerika een Buick 43 Racer uit 1912. Hij bracht de auto per zeecontainer naar ons land en na een uitvoerige restauratie van bijna twee jaar kan de wagen zich laten zein op shows, toertochten en beurzen. Een primeur tijdens de komende Nationale Oldtimerdag.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.