Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uit de collectie van het bekende HBVV-brandweermuseum in Sappemeer komt een DeSoto KWE brandweerwagen uit 1956.

Collectiebeheerder Marc Bakker vertelt: “De wagen werd gebouwd in opdracht van en overgedragen aan de gemeente Ten Boer in Groningen. De wagen, met eigen pomp, bleef in dienst tot 1974 en ging toen over in handen van Houthandel Reinders die het uit veiligheidsreden toevoegde aan de inventaris van de houtwerf.

In 1985 ging de wagen echt met pensioen en sinds 2015 maakt hij, in bruikleen, deel uit van onze collectie. Na enig herstel- en restauratiewerk gaan we er mee naar shows, brandweerdefilé’s, historische optochten en oldtimerevenementen.

De cabine en de opbouw zijn geleverd door Van Bergen in Heiligerlee. Er werden er zes van dit type gebouwd en de wagen in onze collectie is de enige in ons land met een dergelijke cabine en opbouw”.

Een aantrekkelijke toevoeging aan de presentatie van Fire Fighters met in totaal zeventien historische voertuigen. Een eerbetoon aan manschappen en voertuigen die mensenlevens hebben gered.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.