Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In 1909 bracht de Cadillac Division van General Motors (GM) de Cadillac Model 30 Touring op de markt. Een automobiel die tot in de zomer van 1911 in productie bleef.

Naast het type Touring kon de auto ook worden geleverd met een gesloten carrosserie. Deze automobiel, met een 30 pk. krachtige motor, kreeg een primeur door het aanbrengen van een elektrische starter en hij was voorzien van gaskoplampen.

Cadillac klopte zichzelf op de borst met de verkoopslogan ‘de meest perfecte gestandaarderiseerde automobiel ter wereld’.

De auto uit 1910 is in de afgelopen jaren door de eigenaar uit Brabant, bijna volledig eigenhandig, gerestaureerd en maakt zijn primeur op de Nationale Oldtimerdag.

Cadillac is één van de weinige Amerikaanse automobielmerken die vanaf de start van de productie tot nu heeft voortbestaan.

Concurrenten als Packard, Pierce Arrow, Peerless, Cord en Stutz (om er enkele te noemen) werden slachtoffer van de grote economische recessie na de Wallstraat Crash van 1929.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.