Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Namens LMB Racing verschijnen Werner De Laet en Carla Watjou uit het Belgische Wommelgem met een zeldzame Amerikaanse automobiel aan de start.

Het is een Midland Model L Raceabout, gefabriceerd door de Midland Motor Company in 1911. De onderneming produceerde automobielen tussen 1908 en 1913 in het stadje Moline (Illinois).

Het stond bekend om de bouw van krachtige en kwalitatief sterke automobielen.

Van het model L zijn er wereldwijd nog slechts twee in rijdende staat, voorzien van een 40 pk. sterke motor.

Deze Midland is in België in de prijzen gevallen tijdens het Concours d’Elegance Anvers in 2017. Dit model is gebouwd als raceabout om ingezet te worden bij straatraces en rally’s.

LMB Racing is bij onze zuiderburen goed bekend staand restauratie- en handelshuis voor veteran en vintage automobielen met hoogopgeleide monteurs op de loonlijst.

Directeur en eigenaar Ronald Albers is al vaker met automobielen te gast geweest. “Wie eenmaal de Nationale Oldtimerdag heeft meegemaakt, kijkt meteen of het een jaar later weer in de agenda past.

De gastvrijheid en de vriendelijke bejegening maken dit evenement ongeëvenaard en je vindt er prachtige automobielen. Een genot om te zien”.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.