Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Classic Bus uit het Sallandse dorp Heino brengt een verrassing naar de Nationale Oldtimerdag.

Het transport van mensen en goederen over de steile heuvels in San Francisco (Californië) vond in een groot deel van de 19e eeuw plaats met paardentrams. Bij slecht weer gebeurden er met regelmaat ernstige ongelukken.

De staalkabel bracht uitkomst en in 1873 reed de eerste kabeltram over Nob Hill en kort daarna startte de eerste reguliere tramdienst, de Clay Street Line.

Zo ontstond de San Francisco Municipal Railway met routes in het stadscentrum, van Market Street naar Fishermans’s Warf en langs California Street.

De tram hoort bij de inventaris van de stad, heeft een lage snelheid, een klein verzorgingsgebied en is met name een attractie voor toeristen van over de hele wereld.

Een omgebouwde Chance Trolly Coach uit 1988 en één uit 1992 zijn te bewonderen op de Lelystadse Bataviaboulevard en met de bus uit 1988 kunnen bezoekers een gratis korte rit maken. Ieder heel uur vertrekt de bus en vol=vol.

De rijtuigen zijn in originele staat, wegen maar liefst 7.900 kg., hebben 20 zitplaatsen en 16 staanplaatsen. De komst van de Chance Trolley Coach is een primeur voor het evenement.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.