Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De terugblik op 100 jaar Bentley levert een prachtige deelnemerslijst op van nu reeds 25 automobielen uit de periode ‘van toen naar nu’. Met het presenteren van de vele Bentley modellen van voor WO II en uit de jaren direct na afloop van die oorlog, is het beeld echter niet geheel compleet.

Vandaar dat de organisatie enkele modellen uit het recente verleden aan de line-up heeft toegevoegd. Daarbij o.a. de auto van het jaar 2008. Een voorbeeld van hoogwaardig luxueus vervoer.

Het gaat om een Bentley Continental GT Speed uit 2008. De Britse autopers schreef daarover: “Alles aan deze automobiel is een onverhoedse aanval op welk denken dan ook die lijkt te dicteren dat gewelddadige snelheid en acceleratie kunnen worden geleverd door alleen luidruchtige en onbehouwen scheurende vierwielige machines.

Niets is minder waar. De Bentley Continental 2008 is elegant en geluidsarm, maakt pittig rijden tot een bijzaak. Het geeft het gevoel en laat de autowereld zien dat je in stijl ‘rolt’ en dat rijden in een Bentley hoort bij de geneugten des levens”.

Eveneens uit 2008 is een Bentley Arnage T Mulliner te gast. Op die manier is de productielijn bijkans compleet.

 

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.