Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Als de aanmelding voor de 36e editie van de Nationale Oldtimerdag is opengesteld komen er binnen tweemaal 24 uur ruim 200 aanmeldingen en is binnen vijf weken het evenement volgeboekt.

Voor mensen die zich dan nog aanmelden, vragen wij of ze op de wachtlijst willen staan. Er vallen altijd automobielen weg vanwege een restauratievertraging, motorpech in een ander evenement, een plotselinge uitnodiging voor een huwelijksfeest of de verjaardag van de lieve schoonmoeder.

Dan nemen wij contact op met een eigenaar van een in die klasse behorende oldtimer en krijgen dan veelal een blije en opgeluchte reactie.

Zo ging het ook met Jan Bosma uit Wijnjewoude. Hij meldde zich aan met een zeldzame Chevrolet AC International Landaulette uit 1929.

Toen er dus recent uit de leeftijdsklasse van de ‘Roaring Twenties’ een deelnemer moest afzeggen, konden wij die plek invullen met de Chevrolet uit het Friese land.

Van dit model zijn er zo’n 300 gefabriceerd in 1929. De auto met een Fisher koetswerk veroverde in 1972 de AACA Nationale First Prize.

De ruime omschrijving leert dat deze typische Amerikaan beschikt over een zes cilinder inline motorblok, een vinyl landaulette dak, reserve velg met band, White Wall banden, motorkapverlichting, chroom bumpers en rubber vloermatten. Kortom: een plaatje.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.