Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De Nationale Oldtimerdag heeft via haar eigen kanalen vele contacten met oldtimerliefhebbers in eigen land en met diverse eigenaren in België, Luxemburg, Frankrijk en Engeland. Bij onze Oosterburen Duitsland zijn er in de loop van de jaren plezierige contacten ontstaan en hebben er meerdere opmerkelijke automobielen deelgenomen.

Voor de komende editie kwam er ditmaal een aanmelding uit Schermbeck, Kreis Wesel in het Rijnland. Een nieuwe toevoeging aan de lijst van buitenlandse relaties. Een aanmelding met een automobiel waarvan er wereldwijd nog maar één exemplaar bestaat.

Het gaat om een Epalle et Compagnie B Tourer uit 1910. Het is één van de vele kleine Franse automerken uit de beginperiode van het autoavontuur. De fabriek stond in Saint Etienne (Loire departement) en het produceerde automobielen tot medio 1914.

Het kostte enig zoekwerk om dit automerk te traceren. Een verbreding van het beeld en het verhaal uit de ‘Belle Epoque’ periode en waarvan er nog maar zo weinig rijdend van over zijn gebleven. Een periode die zich laat omschrijven als de ‘kraamkamer van de automobielhistorie’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.