Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De meest aansprekende historische automobiel was en is de T Ford uit het in de USA zo genoemde ‘Brass Era’ tijdperk. In ons land is dat vertaald tot de ‘Koperen Periode’. Een dergelijke automobiel mag niet ontbreken op de komende Nationale Oldtimerdag.

Het troetelkind van Henri Ford heeft de automobielindustrie een enorme impuls gegeven. Van dit model werden er ruim 15 miljoen verkocht.

Er waren momenten dat de helft van de op de wereld rijdende automobielen een T Ford was.

In 1912 waren er twee T Ford modellen op de markt: Touring en Runabout. In dat jaar kwam er de Delivery model bij (bestelwagen met een open bestuurderscabine).

De deelnemende ruim 110 jaar oude T Ford is in concoursstaat en afkomstig uit privé bezit uit Barneveld. De auto met houten spaakwielen, vier fraaie gaslantaarns, witte luchtbanden en een huif die met leren riemen aan de voorspatborden kan worden vastgezet, heeft een startslinger.

De T Ford behoort bij het evenement bij deelnemers uit de ‘Belle Epoque’ periode (1890-1918) en is ingedeeld in de klasse A/B.

Nederlandse bezitters van een T Ford zijn veelal lid van de A Ford Club, waarin het T Ford Register is ondergebracht.

In ons land hoorde een handwijzer tot de uitrusting, waarmee de bijrijder kon aangeven dat men links- of rechtsaf wilde slaan.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.