Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Carel Jan de Bruin uit Soest schetst een verhaal van zijn Alvis, een gedistingeerd Brits automerk met een sportief verleden.

Hij verschijnt met een Alvis Speed 25 Brooklands Special uit 1936.

De eerste bezitter was een eigenaar van een Schotse wiskey stokerij die met de Alvis met een Charlesworth saloon body zijn dranken naar Londen vervoerde, altijd in het gezelschap van twee Ierse wolfshonden.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd de auto verkocht aan een Canadese liefhebber die er tot midden jaren ’90 plezier aan beleefde.

Begin 2000 ging de auto wederom in andere handen over, die er bij RX Autoworks in Vancouver een Brooklands body op hebben laten bouwen.

Deze carrosseriebouwer heeft een uitstekende naam in het topsigment van autorestauraties met onder meer winnende modellen op shows als Pebble Beach (USA) en Villa d’Este (Italië).

De Bruin heeft deze automobiel in augustus 2020 aangekocht en nam er o.a. mee deel aan de befaamde Flying Scotsman Rally in 2022.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.