Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Menig oldtimer heeft een beschreven historie. Boeiende geschiedenis. Dat levert samen met het ‘plaatje’ een compleet beeld van de auto. Zo verschijnt er een Alvis Speed 25 Brooklands uit 1936 op de Lelystadse Bataviaboulevard.

De eerste eigenaar was een Schotse whisky stoker die zijn producten naar Londen vervoerde, altijd in gezelschap van twee Ierse wolfshonden. In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd de auto verkocht naar een eigenaar in Canada.

Begin van deze eeuw kwam de auto in bezit van een liefhebber die RX Autoworks in Vancouver opdracht gaf de carrosserie te restaureren en er een Brooklands body op te bouwen.

In augustus 2020 kwam deze sportieve Alvis naar ons land en heeft het aan diverse Europese tours en rally’s deelgenomen.

Dit jaar staat de Alvis aan de start van de komende bekende Flying Scotsman Rally. Een fraaie sportwagen met een reis van ruim 85 jaar achter de rug.

 

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.