Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een verrassende aanmelding uit het rustieke Sallandse dorp Heino. Op het chassis van een Citroën B2 Torpedo uit 1922 is een mahoniehouten skiff carrosserie gebouwd.

De Frans carrosseriebouwer Jean Henri Labourdette, geboren in 1888, bouwde er in 1921 drie in opdracht van de Citroën directie. Deze modellen waren bedoeld als prototype voor de Citroën B2 Caddy, een elegante sportuitvoering van het model B2.

Het model Caddy werd door het Franse automobielbedrijf uiteindelijk niet in hout uitgevoerd maar in metaal. Voor zo ver bekend bestaat er geen tweede exemplaar meer van de Citroën B2 Torpedo met een houten skiff opbouw.

Labourdette gebruikte dezelfde constructie voor onder meer een ontwerp van Panhard et Levassor, Peugeot en Amilcar. Zijn grootvader had een smederij en wagenmakerij en zijn vader was koetsenbouwer. Hij ontwierp in de vroege autogeschiedenis automobielen voor George Richard en Louis Renault.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.