Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In de line-up voor de terugblik op 100 jaar Bentley kan en mag de legendarische Bentley Old Nr. 1 uit 1926 niet ontbreken. Uit de collectie van Charles Serry uit Hilversum komt een dergelijk racemonster op de deelnemerslijst voor de komende Nationale Oldtimerdag.

Er zijn slechts enkele historische automobielen die een algemene overwinning hebben behaald tijdens de befaamde 24 Uur van Le Mans. Een onvergetelijk succes. Nog geen handvol haalde een dergelijke overwinning tweemaal achtereen binnen.

Dit Bentley model was de eerste die dat lukte, in 1930 en 1931. De Bentley werd oorspronkelijk gebouwd als een 6.5 lt. Speed Six met een door Vandenplas ontworpen racecarrosserie. Vele overwinningen volgden o.a. op het Britse Brooklands Circuit in meerdere 500 mijl’s races en tijdens de Grand Prix van Ierland.

Een racer waar de liefhebber van dit type automobielen met veel bewondering naar zal kijken. De Bentley Old Number 1 is in ons land niet of nauwelijks te zien op shows en meetings. Bij de show onder de titel ‘100 Extraordinary Years’ is het dé aandachttrekker voor de Bentley adepten.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.