Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een team van enthousiaste en geïnspireerde studenten van de TU Eindhoven hebben onder de naam TU Ecomotive bijna twee jaar gewerkt aan het ontwerp en de constructie van een automobiel die bijna geheel is samengesteld uit recycling materiaal.

Daarvoor werden onder meer PET-flessen, huishoudelijk afval, plastic opgevist uit de oceanen, verpakkingsmateriaal en bouwafval verwerkt.

Door dit studieproject werd aangetoond dat afvalmateriaal daadwerkelijk kan dienen als grondstof voor de auto-industrie.

Nieuwe elementen zijn de benodigde elektronica, het stuur en de pedalen. Voor de carrosserie en de bekleding werd gebruik gemaakt van o.a. vlas, kokosvezels, paardenhaar. Recycling van gebruikte autobanden.

De auto met de ‘merknaam’ Luca heeft twee elektrische motoren die de auto een bereik geven van 220 km.

In eerdere edities van de Nationale Oldtimerdag waren er al de zonneauto van de TU Delft en de waterstofauto van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen te bewonderen.

Voertuigen die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het automobiel en de toekomst van het vervoer van personen en goederen.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.