Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een oldtimermeeting zonder deelname van een Bugatti is niet compleet. De Nationale Oldtimerdag mag zich verheugen in de deelname van Bugatti modellen naar een ontwerp van ‘Le Patron’ Ettore Bugatti en verongelukte zijn zoon Jean.

Bezoekers kijken, soms ademloos, naar het design, luisteren naar het markante motorgeluid en genieten van het voorbijrijden van deze unieke automobielen.

Ook bij de komende editie verschijnen er een aantal prachtige Bugatti ontwerpen zoals een Bugatti T40 Grand Sport 1929, Bugatti T46 Sports Saloon Freestone & Webb 1930, Bugatti T57 Grand Prix Special 1934 en een Bugatti T49 Gangloff Cabriolet 1933.

Dat laatste model is bij collectioneurs en liefhebbers gewild en strijd op internationale concoursen als Pebble Beach (USA) en Villa d’Este (Italië) mee om de prijzen.

Het is voor het eerst dat een type T49 in Lelystad verschijnt. Een primeur. Het ontwerp is van de beroemde Zwitserse coachbuilder Gangloff.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.