Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grote zeil- en partyschepen als fraai decor

Het driemast zeilschip – barkentijn – ‘Abel Tasman’ begon haar varende leven in 1913 als zeilend vrachtschip over de Noord- en de Oostzee met Breiholz (D) als thuishaven. Het schip is gerenoveerd tot een zeil- en partyschip met Lelystad als thuishaven. Inwendig heeft het de stijl van een origineel ‘Grand Café’ met donker notenhouten lambrisering, een grote bar in de deksalon met een loungecorner, benedendeks met een grote buffetruimte. Barkentijn betekent dat de fokkemast vierkant is getuigd en de grote en bazaansmast met giek, gaffel en topzeilen langsgetuigd zijn. Het schip ligt afgemeerd in de Bataviahaven aan de hoofdsteiger en is gastschip voor de deelnemende leden van Team Mustang Center Nederland en voor de leden van die actieve club die de Nationale Oldtimerdag komen bezoeken.

De ‘Bounty’ is een luxe dwarsgetuigde tweemast brigantijn. Het schip kwam in 1954 in de vaart als Noordzee viskotter met als thuishaven het Belgische Zeebrugge. Na de ombouw en restauratie is het schip nu een romantisch zeil- en partyschip en fungeert mede als varende trouwlocatie voor de gemeenten Lelystad, Amsterdam, Hoorn en Volendam. Samen met de Batavia Werf worden regelmatig als arrangement ‘opstapdagen’ georganiseerd en kort geleden was de ‘Bounty’ gastschip voor een netwerkprogramma van BNR Nieuwsradio. Het schip heeft een ruime bar en een aparte dans- en dinerruimte. Op het dek is ruimte voor een zonovergoten en smaakvolle barbecue. Kortom, een zeilbelevenis die enigszins doet denken aan de historische tijd van de Gouden Eeuw. Neem een kijkje en laat u verrassen door de bijzondere ambiance.  

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.