Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jean Pierre Délaugere begon in 1864 in Orleans met de bouw van paardenkoetsen en na zijn dood in 1868 namen zijn zonen Henri en Emile het bedrijf over. De stap van koetsen naar automobielen namen zij in 1901 waarna in 1906 een fusie volgde met Clayette. Een nieuw autobedrijf zag het Franse levenslicht.

Délaugere et Clayette groeide uit tot een bedrijf met 350 werknemers die per dag handmatig twee automobielen bouwden. Het werd het meest luxe en duurste automerk uit die tijd in Europa. In 1926 kwam er een einde aan de productie en sloot het bedrijf de deuren.

Uit het Brabantse Udenhout komt een fraaie Délaugere et Clayette 4K uit 1908. Een unieke automobiel die past in de presentatie van de ‘Belle Epoque’ en die de 65e verjaardag (lustrumpresentatie) van de Pionier Automobiel Club extra glans geeft.

Dit Franse automerk maakt haar primeur tijdens de Nationale Oldtimerdag, want niet eerder verscheen er een Délaugere et Clayette in Lelystad aan de start.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.