Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zodra de officiële inschrijving voor de komende Nationale Oldtimerdag werd geopend kwam er een groot aantal positieve reacties binnen. In amper 24 uur was inschrijving nr. 100 in de mailbox en binnen nauwelijks 14 dagen werd inschrijving nr. 300 genoteerd.

Nog niet eerder in de geschiedenis van het evenement kwamen reacties in zo’n hoog tempo binnen. Voor de klasse ‘Belle Epoque’, automobielen gebouwd tussen 1885 en 1915, kwamen er opzienbarende aanmeldingen. Automobielen uit de begintijd van de automobielgeschiedenis die nog niet eerder tijdens een editie van de Nationale Oldtimerdag aan de start kwamen.

Een Nederlandse collectioneur schreef in met een Peugeot 14 Deux Places uit 1897.

Uit België kwam de aanmelding van een Nagant Gobron-Brillé Belge uit 1900.

De derde aanmelding in die categorie is een Amédée Bollée D uit 1899 en kort daarna de aanmelding van een Star Twoseather Open Tourer uit 1904.

De lijst van deze ‘golden oldies’ bestaat nu uit 26 automobielen met merken als Stanley Steamer, Panhard et Levassor en De Dion Bouton. Pure rijdende automobielhistorie van hoge kwaliteit.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.