Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Na afloop van WO II starten autofabrikanten hun productie en worden geconfronteerd met de razend snel stijgende vraag naar nieuwe automobielen. Dat vergt nog al wat ontwerpers en producenten, waarvan sommige gebruik maken van bestaande tekentafelontwerpen uit de jaren ’39 tot en met ’41.

Pontiac verscheen in 1949 met een model Silver Streak Chieftain op de markt. Van dat populair geworden model werd een type De Luxe Coupé geproduceerd.

Een automobiel die in ons land o.a. in bezit was binnen de collectie van de in 2019 plotseling overleden oldtimerliefhebber Henk Valkema uit Kuinre.

De auto kwam in 2018 naar Nederland en uit de bijbehorende bescheiden bleek dat hij in februari 1949 in de USA op kenteken werd gezet.

Het is bijzonder dat de familie Valkema ditmaal met vier automobielen aan de Nationale Oldtimer dag zal deelnemen, waarbij de fraaie Pontiac nog niet eerder aan de start kwam.

Naast deze auto verschijnen een Essex Super Six Phaeton 1927, Packard 726 Sedan 1931 en een Ford Model T 1926.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.