Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pionier Automobielen Club te gast

“WE ZOEKEN CONTACT MET DE JONGERE GENERATIE”

Tijdens de komende 38e editie van de Nationale Oldtimerdag op zondag 16 juni a.s. is de Pionier Automobielen Club (PAC) te gast. 

Een eerbiedwaardige vereniging waarbij de leden de beschikking hebben over een automobiel gebouwd vóór 1940. De aanmelding voor deelname is inmiddels van start gegaan en het bestuur van de PAC verwacht dat zij aan de start verschijnen met ongeveer veertig van deze fraaie historische automobielen. 

De club maakt er een tweedaags evenement van.

logo Pionier Automobielen Club

Op zaterdag 15 juni a.s. organiseren zij een eigen klassiekerrit over de Veluwe en overnachten in Ermelo. Op zondagochtend komen zij vervolgens in paradevorm naar de Lelystadse Bataviaboulevard. Daar beschikken ze over een door de organisatie beschikbaar gestelde eigen promotietent waar zij geïnteresseerden informatie geven over het wel en wee de club. 

“Waar het ons met name om gaat, is contact te leggen met een wat jongere generatie. Hen kennis laten maken met rijdend erfgoed in al haar facetten. Het is een fantastische hobby om oldtimers van voor de Tweede Wereldoorlog rijdend te houden, om als leden daarover met elkaar van gedachten te wisselen en informatie te delen. Samen genieten. Dat kunnen we maar op één manier stimuleren en dat is door onze oldtimers te laten zien aan een groot publiek. De jaarlijkse Nationale Oldtimerdag is een uitgelezen moment om dat vorm te geven. 

We hebben deze tweedaagse opgezet onder de titel ‘PAC & Friends Pre-Lelystad Event’. Dat betekent dat onze leden ook vrienden en bekenden voor deelname kunnen uitnodigen die nog geen PAC-lid zijn. We hebben in onze ledenlijst mensen met een historische Chrysler. Natuurlijk hebben we hen benaderd en uitgenodigd om deel te nemen, want het programmadeel ‘100 Jaar Chrysler’ spreekt ons ook aan. 

Of het nu gaat over shows, toertochten of meetings, het is en blijft fascinerend om te laten zien wat voor een prachtige producten in de automobielgeschiedenis op de markt zijn gebracht en welke al even fascinerende verhalen daarbij horen. Daar gaan we als PAC ons voor inzetten en om die bijzondere historische voertuigen rijdend te houden”. licht PAC-voorzitter Tjitske Kok toe.

De PAC geeft volop aandacht aan de Nationale Oldtimerdag via haar maandelijkse nieuwsbrieven, het eigen magazine ‘Tuf Tuf’, via haar evenementen- kalender en licht de plannen toe tijdens de Algemene Ledenvergadering. 

“Als organisatie zijn we blij met de samenwerking met de PAC en net als zij verwachten we er veel van. Het is goed dat oldtimerorganisaties elkaar op deze wijze ondersteunen. Een hart onder de riem van alle eigenaren van deze pronkstukken op wielen”, meent voorzitter Ed Rentenaar namens de Nationale Oldtimerdag.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.