Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Omroep Flevoland en Radio Lelystad waren zondag samen op de Oldtimerdag van Lelystad om live verslag te doen van het evenement.

Nationele Oldtimerdag hoogtepunt voor autoliefhebbers

Het evenement werd veertig jaar geleden voor het eerst gehouden en is voor veel autoliefhebbers het hoogtepunt van het jaar. Een interview met voorzitter Ed Rentenaar.

Vijftien 'oldtimers' in het water

De KNRM Lelystad is ook aanwezig op de Nationale oldtimerdag met vijftien historische boten. Interview met Maickel Dijksta van de KNRM in deze rapportage.

Brandweerwagen van bijna 100 jaar oud

De tankautospuit van de vrijwillige brandweer uit Drachten komt uit 1927. En het loopt nog steeds als een zonnetje. Zie rapportage.

Rustige dag voor Wegenwacht

Eigenaren van de oldtimers hebben hun wagen goed onderhouden. Dat blijkt wel uit een gesprek met de Wegenwacht.

Een blauwe bolide

In de jaren ’20 hadden auto’s veel felle kleuren. Een blauwe Rolls-Royce mag dus niet ontbreken. De eigenaar van deze wagen is geen onbekende in de oldtimerwereld. Zie de rapportage.

Deze Kever heeft bijzondere richtingaanwijzer

Het automerk Volkswagen staat bovenaan bij de liefhebbers van oldtimers. Deze Kever is wel heel oud, want deze heeft een heel oud type richtingaanwijzer. Benieuwd hoe dat knippert? Zie de video.

Live muziek om in de stemming te komen

Er klinkt op het terrein van de Oldtimerdag niet alleen muziek uit speakers; er is ook live-muziek. Gespeeld op oude instrumenten, met oude muziek, om in de juiste stemming te komen. Zie rapportage.

Een eendje op een bakkie

Lelystedeling Jacco had maar één plekje gereserveerd bij de organisatie, maar kwam met twee oldtimers. Een 2CV op een klein vrachtwagentje. Zie rapportage.

Onze presentator ziet ook z'n trouwauto rondrijden

Nationale Oldtimerdag presentator Matthijs Biesmans praatte vlak voor de officiële opening even in de microfoon van de verslaggever.

Ze remmen te laat en niet hard genoeg

De Oldtimerdag is niet alleen voor de oude auto’s; liefhebbers mochten ook in de simulatie van de Formule 1. De organisator ziet dat veel deelnemers “te hard op de bochten afgaan en te laat en niet hard genoeg remmen“. Zie rapportage.

Nieuwe MG's zien er leuk uit en zijn ook redelijk te betalen

Een van de deelnemers was met een oude MG naar Lelystad gereden. Oud, dus nog Brits, met het stuur rechts. Hoe het met nieuwere MG’s zit is te horen in deze rapportage.

De eerste gestroomlijnde Peugeot

Genoeg Franse auto’s op de Oldtimerdag. Bijvoorbeeld de Peugeot 402, een grote familieauto. Een gesprek met de eigenaar.

Drie generaties Peugeot-rijders, opa was op eerste oldtimerdag

Op de eerste editie in 1984 was de lokale Peugeot-dealer Cees Klerk ook al paraat. Nu is hij met die Peugeot van toen plus nog twee exemplaren met drie generaties op komen draven. Zie rapportage.

Auto te water!

Een publiekstrekker dit jaar is een rode amfibie. Dat is een wagen die zowel op het land kan rijden als over het water kan voortbewegen. In gesprek met de eigenaar.

Cabrioletjes niet in de regen

Voorzitter Ed Rentenaar ziet dat het aantal lege plekke bij de deelnemers meevalt, ondanks de regen. Hij vindt het begrijpelijk dat cabrioletjes thuis blijven. Bekijk het interview.

Burgemeester rijdt elektrisch voor dagelijks gebruik

De officiële opening werd verricht door burgemeester Mieke Baltus. Ze werd in een oldtimer gebracht, maar voor het dagelijks gebruik rijdt ze een elektrische. Bekijk het interview.

Zijn dit de koplampen van de DS?

Ook de leden van de plaatselijke Flevoklassiekers zijn paraat op de Oldtimerdag. Secretaris Jack van Asselt laat de koplampen van zijn auto zien. Bekijk de rapportage.

Welke auto's vallen er in de prijzen?

Op de Nationale Oldtimerdag worden uiteraard ook prijzen weggegeven. 43 juryleden beoordelen de wagens. Zie het interview met de voorzitter van de jury, Jos Jurriëns.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.