Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hilde van Haarlem uit Lelystad is als purser werkzaam op de grote airliners van de KLM. Haar vader, Roland van Haarlem, was met enige regelmaat te gast op de Nationale Oldtimerdag met een Ford Model T Runabout 1916.

Hij zette de eerste stappen voor de restauratie van een Ford Model T Speedster uit 1926, beginnend met een chassis, wielnaven, assen en een bijbehorend motorblok. Samen met restaurateur Bas Jansen uit Wesepe werd een begin gemaakt met de volledige restauratie. Van Haarlem had een sportieve speedster voor ogen, maar helaas heeft hij door zijn overlijden het project niet kunnen afmaken en aanschouwen. Met hulp van Klaas Hopman uit Purmer heeft Hilde, met liefde voor haar vader, samen met haar man de restauratie stap voor stap voortgezet.

Eind 2019 is de auto door de RDW toegelaten en op kenteken gezet. Nu, in 2022, maakt deze auto met de herinnering aan een aimabele man met zogenoemde ‘gouden handjes’, haar primeur tijdens de 36e editie van dit grote evenement.

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.