Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het geesteskind van Enzo Ferrari

EEN WELVERDIENDE TERUGBLIK OP HET BEGIN VAN EEN ITALIAANS TOPMERK

Het Italiaanse automerk Ferrari is één van de meest iconische sportwagenmerken ter wereld en vierde in 2022 haar 75-jarig bestaan. Ter ere van dat 15e lustrum organiseerden de Italianen tal van evenementen en enkele speciale aankondigingen, zoals een nieuw gestileerd logo. In ons land was het de actieve Ferrari Club Nederland die activiteiten ontwikkelde in het kader van dit lustrum en deelnam aan festiviteiten in Italië. De Nationale Oldtimerdag staat vanzelfsprekend stil bij dit jubileum met een terugblik op de Ferrari historie en krijgt daarbij medewerking van de Ferrari Club Nederland.

Iedere autoliefhebber kent het verhaal van Enzo Ferrari, geboren in 1898 en overleden in 1988. Hij begon al in 1920 als jong broekie met racen in het team van Alfa Romeo. In 1929 stopt hij als coureur en na afloop van WO II start hij in 1947 zijn nu beroemde autofabriek. Vanaf dat moment is Maranello de thuishaven van Ferrari. Enzo Ferrari werkte veelal samen met carrosseriebouwer Zagato. Het automerk is onlosmakelijk verbonden met de Formule I racerij en maakte in 1950 haar debuut bij de Grand Prix van Monaco. Coureurs als Nikki Lauda, Jody Scheckter, Gilles Villeneuve en Michael Schumacher zorgden in het verleden voor klinken successen. Ferrari verkocht in 2021 maar liefst ruim 11.000 automobielen. De historie kreeg vorm door een unieke en druk bezochte tentoonstelling in Modena onder de veelzeggende titel ‘Ferrari Forever’. Enzo Ferrari had een warme vriendschapsband met Prins Bernhard van Oranje, Prins van Lippe- Biesterfeld, de man van onze voormalige Koningin Juliana en Ferrari liefhebber. .

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.