Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beste bezoeker en fan van de Nationale Oldtimerdag,

De Nationale Oldtimerdag is in de loop van haar bestaan uitgegroeid tot voor velen de meest aansprekende, toonaangevende en in ieder geval in omvang de grootste oldtimermeeting in de Benelux. Een unieke rijdende collectie van 400 historische topmobielen. De mooiste, bekendste en meest geliefde, eenvoudige en exclusieve classic cars zullen tijdens de komende 34e editie hun opwachting maken. De Nationale Oldtimerdag staat synoniem voor herkenning, verfijning, klasse en ontspanning.

De zeer gevarieerde rijdende collectie met niet alleen aandacht voor de meest belangwekkende menselijke creativiteit ooit, maar vooral voor de enorme invloed ervan op onze moderne samenleving, is een topevent als het gaat om de presentatie van mobiel erfgoed.

In de meest recente edities waren jubilea en lustrumpresentaties van Chevrolet, Cadillac, Jaguar, Bentley, Alvis, Lagonda, Armstrong Siddeley, A Ford, Ford Mustang en Aston Martin in het dagprogramma opgenomen. Daarnaast is aandacht geschonken aan autodesigner Virgil Exner en onder de titel ‘Belle Epoque’ aan de vroegste periode van de automobielgeschiedenis. In de komende editie op 17-06-2018 staan lustrums van Ford Model T, Porsche 356, Donkervoort, Morris Minor en Lamborghini centraal. Met ‘Belle Epoque II’ is er een vervolg op de indrukwekkende presentatie van de pioniers van het eerste uur. De eerste automobielen die daarvoor nu al beschikbaar zijn: Stanley Steamer EX Tonneau 1907, Voiturette Bertrand Paris C 1900, Stanley Steamer Mountain Wagon 1913, De Dion Bouton Open Tourer 1909, Rover 12 ‘Colonial’ Tourer 1913, Cadillac Model B Tonneau 1904.

William van der Meulen, voorzitter
Organisatiecommissie Nationale Oldtimerdag

Nationale Oldtimerdag Lelystad

Jaarlijks op de 3e zondag (vaderdag) van juni op de Bataviahaven in Lelystad. Gratis te bezoeken. Al decennia een begrip in Lelystad!

Kantoor

Stichting Mobiel erfgoed
Fleur de Lis
Galjoen 19-26
8243 LZ Lelystad

© 2024 Stichting Mobiel erfgoed Fleur de Lis. Alle rechten voorbehouden.